100
donation thermometer
donation thermometer
  57
donation thermometer
57%
Laatste aanpassing
21-03-2019

 

100 verjaardagskaartjes

Op 14 mei 2019 hebben we 100 kaartjes gekregen.

Wij kunnen minimum 100 mensen overtuigen om een verjaardagskaartje te sturen of af te geven aan onze school.

Aan :            

Bob Heylen

Sint Jozef Geel

Technische Schoolstraat 52

2440 Geel

Verjaardagswens van ver

Op 14 mei 2019 hebben we 100 gefilmde verjaardagswensen voor de school vanuit het buitenland.

Ga je naar het buitenland of ken je iemand in het buitenland? Vraag dan aan iemand om in een vreemde taal "gelukkige verjaardag" te wensen aan Sint Jozef Geel.

Doel: 100 gefilmde verjaardagswensen verzamelen voor de school vanuit het buitenland.

Werkwijze:

  1. Maak een filmpje waarin iemand in een vreemde taal de school een gelukkige verjaardag wenst.
  2. Deel het filmpje met het Instagramaccount 100jaarsintjozefgeel.
  3. Vermeld vanuit welk land de verjaardagswens komt of in welke taal.
  4. Wij posten het filmpje op deze website

Deadline: 14 mei 2019

100 selfies met BV

Op 14 mei 2019 hebben we 100 selfies verzameld.

Spot je een BV? Maak een selfie met hem of haar.
Post de foto met jullie namen op Instagram, #100jaarsintjozefgeel

Wij posten de foto op deze website.
Je kan de foto’s ook komen bewonderen aan de muur van de PD in de E-blok.

200 verschillende sokken

Dieter Coppens en zijn reisgenoten uit Down the road riepen gisteren heel Vlaanderen op om, op Wereld Downsyndroomdag, twee verschillende sokken aan te doen. Dat toont dat we mensen, die verschillend zijn, omarmen. Ook op SJG was deze dag zeer zichtbaar. Meer dan 100 verschillende kousenparen mochten wij fotograferen op de pedagogische diensten! Foto's kan je terug vinden in de fotomap.

Uitdaging geslaagd!

Pi-dag

Op donderdag 14 maart was het Pi-dag. Exact 100 leerlingen van mevr. Geerts hebben tijdens de les wiskunde taart gegeten om deze Pi-dag te vieren. Nele Baelemans van T2DW3 maakte een overheerlijke slagroombiscuit met chocolade en marsepein in de vorm van de eerste decimalen van Pi. Maar…er werd niet alleen gegeten. Er werd ook wat gequizd m.b.v. een Kahoot. Top, zo'n gemotiveerde leerlingen en leerkracht!

Kunstwerk praktijk CDO

Wauw! Praktijk CDO heeft ook met glans een uitdaging behaald. Zij hebben een kunstwerk vervaardigd met hierin verwerkt alle beroepsopleidingen die ons CDO ooit heeft aangeboden. Dit zijn er wel 19! Wat een creatieve opzet! Benieuwd naar het resultaat? Kom het binnenkort bewonderen op onze tentoonstelling in De Halle.

Sint Jozef kleurt blauw

Het spreekt voor zich dat we op de feestdag van Sint Jozef, én dit tijdens ons feestjaar, iets extra moesten organiseren. Daarom deden we een oproep om met z’n allen (zowel lln als personeel) op dinsdag 19 maart in de kleur blauw naar school te komen. Lln en personeel konden hiervoor hun blauwe T-shirt van de school gebruiken of hun eigen blauwe kledij. ’s Morgens werden de lln verwelkomd met zeer toepasselijke muziek (denk aan “Blauw” van The Scene, “Im Blue” van Eiffel 65) op de speelplaats en blauwe slingers aan de verschillende ingangen van de school. En we hebben toch echt wel gemerkt dat velen hun best hebben gedaan om volledig in het blauw te komen. Dankjewel allemaal!!

Dag van de titularis

Op vrijdag 15 maart was het dag van de titularis. Om onze titularissen te bedanken voor hun enorme inzet had de directie een kleine attentie voorzien. Elke titularis (meer dan 100!) kreeg een rolletje KING-muntjes met hierop een sticker: “Jij, titularis = Kwaliteit In Niets Geëvenaard”.

English of course!

In 't derde jaar TSO staat de woordenschat van dieren, fruit, groenten en keukenmateriaal op 't leerplan Engels. Wat is er simpeler dan dit combineren in een uitdaging voor 100 jaar Sint Jozef? Eerst gingen de leerlingen van Et, Mt en Ho een receptje zoeken, waarna ze dat moesten omzetten in het Engels (schrijven). Dan met z'n allen aan de slag om die groenten, fruit en andere voedingsmiddelen om te toveren tot eetbare diertjes. Klein detail: er werd alleen maar Engels gepraat tijdens het creëren van deze dierenbende. Pauwen, slakken, egels, spinnen, octopussen, schildpadden, (hete) honden, krokodillen, slangen, wormen en zelfs dolfijntjes werden tevoorschijn getoverd! Nadien mochten de leerlingen van 't vierde genieten van een 'dieren-receptie'. Daar werden eerst alle 'dieren' en de gebruikte ingrediënten voorgesteld - English of course! Tot slot mochten ze met z'n allen de (meer dan) 100 beestjes verorberen! Een geslaagde uitdaging die bovendien gesmaakt heeft!

Etentje voor kansarmen

Op zaterdag 16 maart stond er één van onze grotere uitdagingen op het programma: een etentje organiseren voor (meer dan) 100 kansarmen. Hiervoor hebben we samengewerkt met de organisatie MIN (Mensen In Nood). Enorm trots op dit initiatief van onze leerlingen en lkrn, dat trouwens zeer mooi past in ons pedagogisch project. Door deze activiteit staan we midden in onze leefgemeenschap, trekken we volk van buiten naar binnen en maken we elkaar hierdoor beter. Geweldig initiatief! Een grote dankjewel aan onze lln en lkrn.

100 hartige foto's

Tevens op 14 februari heeft de leerlingenraad de uitdaging aangegaan om 100 "hartige" foto's te verzamelen van mensen die hun liefde voor de school wilden betuigen of voor elkaar. We verzamelden meer dan 100 liefdevolle foto's en koppelden hier een wedstrijd aan: de leerlingen die op de foto staan met de meeste likes, winnen een snoeppakket. Op vrijdag 1 maart wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Waarschijnlijk gaan de winnaars meer dan 100 likes hebben, dus eventueel kunnen we daar nog een uitdaging van maken. Anders maak ik wel een creatief "100 jaar SJG" snoeppakket.

Red Rose Thursday

Op 14 februari zijn er meer dan 500 rozen uitgedeeld aan leerlingen en personeelsleden. De extra aandacht die werd gegeven, zorgde voor veel blije gezichten. Er werden dan ook veel mensen in de bloemetjes gezet.

Oma bakt 100 wafels

Zelfs oma's gaan mee in ons verhaal van de uitdagingen! De oma van Kobe Wauters van IW6 bakte 100 (super lekkere) wafels voor de leerlingen van IW5 en 6. De leerlingen waardeerden dit lekkere gebaar en lieten het zich smaken tijdens een pauze van hun wiskundemarathon.

100 lampjes

Op woensdag 30 januari 2019 ging de jaarlijkse Haai-Tech (= evenement rond studiekeuze en techniek) door in De Waai in Geel. Sint Jozef Geel heeft daar vele jongeren mogen ontvangen. Ook onze afdeling elektriciteit was hierbij aanwezig. Zij bouwden er samen met de jongeren meer dan 100 lampjes. Proficiat!!

MEET & GREET directie

Een "meet&greet met de directie organiseren voor de leerlingen" is 1 van onze 100 uitdagingen. Jullie hebben nu dé unieke kans om je in te schrijven voor een etentje in de zelfbediening (tijdens de middag) met de directeur van je departement of de schooldirecteur. Elk directielid nodigt 2 leerlingen uit voor een etentje in de zelfbediening. Je hoeft je hier enkel voor in te schrijven via onderstaand formulier. Heel belangrijk: motiveer je deelname zeer goed. Op basis hiervan bepaalt de directie de keuze. Ben je 1 van de uitverkorenen? Super! Dan ontvang je een mailtje in Smartschool om verder af te spreken. Opgelet!: Op 23/11 worden de inschrijvingen afgesloten.


In het eerste trimester lanceerden we een oproep voor de lln om zich in te schrijven voor een etentje in de zelfbediening met hun departementsdirecteur of de schooldirecteur. De lln dienden hun inschrijving wel te motiveren. De motivaties alleen al waren de moeite om te lezen. Ondertussen zijn alle directieleden gaan eten met 1 of meer leerlingen en kunnen we weer een uitdaging afvinken! Leuke uitdaging! Misschien voor herhaling vatbaar?

Bezoek een 100-jarige

Weer een geslaagde uitdaging dankzij ons CDO. Mevr. Sauvillers is samen met haar leerlingen van de taalklas een 100-jarige lieve dame gaan bezoeken! 

100-dagen ontbijt

Meer dan 200 leerlingen ontbijten voor 100dagen

8 februari. Een speciale dag voor onze leerlingen van het zesde jaar. Hun laatste 100dagen op Sint Jozef gaan in. Dit jaar een speciale feesteditie! De laatstejaars konden genieten van de standaard koffiekoeken en croissants, maar tevens van poffertjes, cornflakes, pralines, fruit, yoghurt en koekjes. Wees maar zeker dat er gesmuld is!

Dialectenweek OKAN

Op 22/01 organiseerde OKAN een heuse dialectendag. 

De hele dag door mocht iedereen eens ten volle dialect spreken en werden er vele passende liedjes gezongen. Denk maar aan liedjes van Slongs Dievanongs, Van Echelpoel, de Fixkes,.. 

"Dees utdoaging is miejer dan geslaagd deenk!" 

Feestbier 100 jaar SJG

Eindelijk kunnen we hem aan jullie tonen, onze "Cent Jozef". 

Ons feestbier is gebrouwen, geproefd en goedgekeurd! 

En de naam is…. ‘Cent Jozef’. Mr. Nuyts en mevr. Ooms zijn de bedenkers van deze naam en zullen – ten gepaste tijde – een feestpakketje van ons bier aangeboden krijgen! 

De leerlingen van B3Dr7 hebben – onder begeleiding van mevr. Jansens – een mooi etiket ontworpen. 

Meer dan geslaagd dus! 

Een proficiat en een dankjewel aan: 

  • de brouwers (mr. Hufkens, mevr. Auwers, mevr. Lemmes, leerlingen Cm6 en Bw6)
  • Mr. Nuyts enmevr. Ooms (en alle anderen die een voorstel voor een naam instuurden) 
  • Mevr. Jansens en haar leerlingen van Dr7.

100 op 100 behalen

Wie kan zeggen dat zij ooit 100 % heeft behaald voor Engels bij mevr. Hus (Engels)? Wel, Lena van AL7 heeft onlangs dit record verbroken. Zowel voor "reading", "listening" en "writing" behaalde zij de maximale score. Nog nooit meegemaakt! 

Proficiat Lena! 

100 insch. BBQ Hollywoef

Joehoe! We zitten ondertussen aan meer dan 100 inschrijvingen voor de BBQ van onze minionderneming (DZ7) Hollywoef. 

Deze uitdaging is meer dan geslaagd! Zondag 10/02 zal de BBQ doorgaan. Smakelijk allemaal!

100 worstenbroden en appelbollen

Personeel en lln Voeding en Horeca hebben flink de handen uit de mouwen gestoken en vlotjes hun uitdaging behaald afgelopen maandag. Voor hen eerder een Gewonnen dan een Verloren Maandag!! 

Vele pluimen voor SJG!

Personeel van SAG stond ons toe te zwaaien met pluimen. Pluimen? 

Jawel! Want vele pluimen zorgen voor sterke vleugels. En die kunnen we zeker gebruiken! 

TOP SAG! 

KOGEKA zkt. Jozef

Van KOGEKA ontvingen we een zeer bijzonder cadeau. Zij hebben er zelfs een deel van hun kerstvakantie voor opgeofferd! De drie wijzen gingen op pad om Jozef te zoeken. Die bleek plots verdwenen uit de kerststal. De 3 wijzen gingen langs bij alle KOGEKA-scholen. Deze tocht werd vastgelegd met ludieke foto's en bijpassende tekstballonnen. Wie aanwezig was op de nieuwjaarsreceptie heeft de presentatie daar kunnen bekijken én weet ook of Jozef effectief werd gevonden... 

100x creatief op SDGB

We werden verrast met een mooi timmerwerk en een eigengemaakte reuze bloemenkaart van SDGB. Zowel de kleuters als de leerlingen van de lagere school hebben hiertoe bijgedragen. De kleuters hebben hun vingerafdrukken geplaatst op de kaart en de lln lagere school hebben allemaal hun naam geschreven.   

Prachtig gedaan SDGB!!

100 (Sint) Maria-snoepjes!

Iedereen kent ze wel en iedereen heeft er ook een andere naam voor: maria-snoepjes, maria-schuimpjes, maria-guimauves,… 

In iedere geval: 't zijn goei! 

Uiteraard kregen we dit lekkers (samen met een reuzekaart) van onze collega's van SMG! 

Merci SMG! 

100 chocolaatjes!

Van SDG.C hebben we een kaartje en een lekker chocoladepakket ontvangen. Wil je nog iets meepikken? Check de leraarskamer. Ondertussen zijn het alvast geen 100 chocolaatjes meer...

Merci SDGC!

Happy Birthday x100!

We hadden de vraag gesteld aan de andere KOGEKA-scholen om ons op een bijzondere manier te feliciteren met ons 100 jarig bestaan. 

Lln en personeel van SMK hebben ons verrast met een mega-verjaardagslied. Hoe tof!

Dankjewel SMK!

100 hondenkoekjes

Minstens 100 hondenkoekjes bakken 

Eén van onze lkrn, mevr. Van Ravenstein, had een wel heel bijzondere uitdaging doorgestuurd: hondenkoekjes bakken met de leerlingen. Hoe begin je hieraan? Neem wat volkorenbloem, havermout, eieren, pindakaas, leverpaté en banaan. Resultaat? Check foto's! 

100 kerstfoto's

100 kerstfoto's op de kerstmarkt Voeding en Horeca 

Was u er ook bij op de jaarlijkse kerstmarkt? Dan hebt u ongetwijfeld ook de photobooth opgemerkt en er misschien zelf ook geposeerd? 

De uitdaging was om 100 bezoekers voor de lens te krijgen en men is hierin geslaagd! 

100'en kerstwensen

Ondersteunend personeel deelt 100'en kerstwensen uit 

Na de zangstonde werden we verrast met een geschenkje van het ondersteunend personeel. Zij hadden voor elk personeelslid een kerstwens en een pen voorzien. Dankjewel lieve collega's! 

Zangstonde met 100

Zangstonde met meer dan 100 collega's 

Na het bezinningsmoment volgde een reuze zangstonde. Met z'n allen hebben we een aantal liedjes luidkeels gezongen o.l.v. een aantal zeer muzikale lkrn.  

bezinningsmoment voor 100

Met 100 personeelsleden een bezinningsmoment organiseren (incl. kerstmuts) 

De laatste dag voor de kerstvakantie sluiten we met alle personeelsleden gezamenlijk het jaar af met een personeelsvergadering, een bezinning en een zangstonde. Dit jaar was onze bezinning extra speciaal. Niet 1 personeelslid maar 100 personeelsleden hebben hiertoe bijgedragen (incl kerstmuts en theelichtje). 

Schoollogo in blikjes

Schoollogo ontwerpen met blikjes

De leerlingen van Basismechanica hebben met behulp van blikjes het schoollogo gevormd. Knap werk!

We hebben horen zeggen dat ze er zelfs voor zouden zorgen dat het hele kunstwerk wordt opgevuld met 100 kg zand.

We zijn alvast benieuwd!

Lees meer: Schoollogo in blikjes

100'en nieuwjaarswensen!

100'en nieuwjaarswensen!

De leerlingen van Agro- en biotechnologie hebben, o.l.v. de werkgroep "verfraaiing", 1 van de (saaie?) muren van de school een boost gegeven. Hoe? Elke leerling van Agro- en biotechnologie (maar liefst 500!) heeft zijn/haar nieuwjaarswens op een post-it geschreven. Al deze post-its werden zo gekleefd dat ze in hun geheel "2019" vormen! Mooi resultaat!!

100 op Poelaert

Het getal 100 vormen op het Poelaertplein!

De leerlingen van het CDO zijn afgelopen vrijdag de opbrengst van hun hotdogverkoop gaan overhandigen aan Poverello.

Hun volgende uitdaging hebben ze die dag ook meteen waargemaakt. Zelfs op het Poelaertplein (Brussel) zullen ze geweten hebben dat onze school 100 jaar bestaat!

CDO Poverello 01CDO Poverello 02

100 foute kersttruien

100 personeelsleden/lln komen in een (foute?) kersttrui naar school

Deze week werden er 2 photobooths opgericht waar de lln en lkrn een foto konden laten nemen in hun kersttrui. En jawel, we hebben meer dan 100 lln/lkrn geteld! Dankjewel collega Lisse voor de photobooth in de

Lees meer: 100 foute kersttruien

100 affiches verspreiden

10 verschillende affiches over 100 jaar SJG ontwerpen en deze 10x laten drukken om overal in de school op te hangen

Onze centrale dienst heeft ook een uitdaging ingezonden en vandaag behaald: verschillende affiches ontwerpen voor 100 jaar en deze 10x laten drukken. Het resultaat van deze uitdaging kunnen jullie vanaf volgende week overal bewonderen hier op school!  Dankjewel centrale dienst!

600 koeken & 300 chocomelkjes

600 koffiekoeken en 300 chocomelkjes voor het goede doel verkopen (werkgroep welzijn Agro- en biotechnologie)

Op dinsdag 4 en vrijdag 7 december ging de werkgroep "Welzijn" van Agro- en Biotechnologie aan de slag met chocomelk en koffiekoeken. Hun doel? Maar liefst 600 koffiekoeken en 300 chocomelkjes voor het goede doel verkopen! Als een geoliede machine ging de werkgroep aan de slag en bezorgden vele lln en lkrn een warm, gezellig momentje! Dankjewel werkgroep Welzijn!

100 zwarte pieten

Op maandag 3 december hebben meer dan 100 leerlingen (en enkele leerkrachten) de speelplaats en de klassen van Sint Jozef onveilig gemaakt. Er werd met snoep gegooid en de lessen werden meermaals verstoord door onze enthousiaste pieten. Ze hebben bovendien selfies genomen, La Macarena gedanst en uiteraard sinterklaasliedjes luidkeels meegezongen. Met andere woorden: It was a beautiful day!

Lees meer: 100 zwarte pieten

100 hotdogs

Het ondersteunend personeel van CDO verkoopt hotdogs voor de Warmste Week.

De opbrengst van de verkoop gaat naar Poverello in Brussel.

Smakelijk!

CDO Poverello 02

 

100 keer dank

100 dankbetuigingen aan de buren

Vandaag hebben we, als dank voor de goede samenwerking, 100 speculaasbonnen in de brievenbussen van onze buren gestopt. Met deze bon kunnen zij binnenkort een speculaaspakket komen afhalen in onze bakkerswinkel.

GESLAAGD!

Geschenk aan eerste Jozef

Overhandig een geschenk aan de eerstgeborene Jozef (of een afgeleide naam ervan)

Vandaag werd een volgende uitdaging voltooid, nl. "overhandig een geschenk aan de eerstgeborene Jozef (of een afgeleide naam ervan)".

We hebben niet lang hoeven te wachten op heuglijk nieuws want reeds op 9 oktober werd de lieve, kleine SEPP geboren.

Op donderdag 22/11 bracht onze schooldirecteur, Bob Heylen, een bezoekje aan SEPP en de kersverse ouders. Hij overhandigde hen een houten stoeltje van onze school.

Het houten stoeltje werd gemaakt door onze leerlingen van afdeling Hout. De leerlingen Schilderwerken en decoratie hebben het stoeltje helemaal af gemaakt met een laagje verf.

GESLAAGD!

Lees meerGeschenk aan eerste Jozef

Youca Action Day

meer dan 17 000 jongeren uit Vlaanderen en Brussel – waaronder onze leerlingen van TSO 4e jaren - gaan één dag aan de slag bij een bedrijf, particulier, organisatie of (lokale) handelaar naar keuze. De werkgever betaalt per werkende leerling €50. Dit geld gaat naar jongerenprojecten in Ecuador en in België.

Minstens 100 leerlingen van TSO 4e jaren gaan één dag belangeloos werken voor het goede doel.

GESLAAGD!

T-shirts

Op 1 oktober 2018 ontvangen alle leerlingen en leerkrachten van Sint Jozef Geel een T-shirt in Sint-Jozef-blauw.

Tijdens de officiële opening van het feestjaar dragen de leerlingen en leerkrachten een Sint Jozef T-shirt.

GESLAAGD!

100ste inschrijving

Elke 100ste nieuw ingeschreven leerling ontvangt een bon van de zelfbediening.

GESLAAGD !

Schrijf ze vrij : 2 X 100

Op vrijdag 19 oktober 2018 schrijven we een veelvoud van 100 brieven voor Amnesty International en 100 tatoeages gezet bij de leerlingen

Zoveel mogelijk leerlingen en personeel komen langs in de bovenste refter van de B-blok, zodat we brieven kunnen schrijven om politieke gevangenen vrij te krijgen.

GESLAAGD !