Departement Landbouw

Landbouwschool geel

 

Welkom bij de "Landbouwschool" van Geel, werkzaam als een departement binnen het Sint-Jozefinstituut bieden we 3 opleidingstrajecten aan:

  • Biotechnische wetenschappen (TSO)
  • Dierenzorg (TSO of BSO)
  • Landbouw (TSO of BSO)
[Lessentabellen en meer info]
Nieuws vanuit ons departement
 
Landbouwbal 2016 - 02.02.2016
Dat het landbouwbal ook dit jaar weer een geslaagde editie achter de rug heeft bewijst de volgende fotoreportage Doorklikken op de (Lees meer)
Berlijnreis 2015 - 02.06.2015
De foto's van de Berlijnreis van 7 dierenzorg staan online! Op de foto klikken om naar h (Lees meer)
Opendeurdag zondag 26 april 2015 - 25.03.2015
Samen met de leerlingen van onze landbouwrichtingen halen we die dag de boerderij naar onze school. Diverse landbouwmachines staan tentoongesteld en leerlingen laten hun kunnen met de trekker zien op de mini-gymcana. Er wordt een demo klauwverzorging bij rundvee georganiseerd en de leerlingen laten zien hoe je jongvee op een goede manier kan toiletteren. De leerlingen van dierenzorg heb (Lees meer)
Landbouwbal 2015 - 05.02.2015
Dat het bal een succes was dat wisten de aanwezigen al, hier zijn de foto's die dat nog een keertje extra onderstrepen!!! (Lees meer)
Leeronderneming Skylos - 10.01.2015
Onze leerlingen van het 7de jaar bieden u de kans om uw trouwe viervoeter te laten verwennen:   (Lees meer)
Olela - Oud leerlingenavond landbouw - 13.11.2014
Op 21 november is het weer zover en houdt onze oudleerlingenvereniging OLELA weer haar jaarlijkse OLELA – avond. Iedereen is welkom. We hopen er uiteraard op om alle uitgenodigde klassen, die dit jaar gevierd worden, zoveel als mogelijk terug te zien. De OLELA – avond zal doorgaan in de refter van het (Lees meer)
Klasbezoekjes op de Bogaard - 19.05.2014
Het is stilaan een traditie geworden. In de maand mei brengen heel wat kinderen uit de kleuterscholen in de buurt een bezoekje aan onze leerboerderij De Bogaard. Onze leerlingen uit het 5de jaar dierenzorg geven daarbij de nodige uitleg. Dat het er prettig aan toe gaat bewijzen de foto’s! (klik op de onderstaande foto's voor het bkijken van de fotoreportage) (Lees meer)
Biotechnische wetenschappen op stap - 24.04.2014
In het kader van het project "Chemie op maat" gingen onze leerlingen van de richting Biotechnische wetenschappen aan de slag in de labo's van de hogeschool Thomas More. Een fotoreportage kan u bekijken door te klikken op onderstaande foto. (Lees meer)
Dierenzorg gaat "werkplekleren" in Aquatopia - 22.02.2011
Maandag 10 januari en we zitten op de trein richting Antwerpen-Centraal, toen we aankwamen stond mr. Meijs ons al op te wachten aan het station. Geen gewone praktijkles voor ons vandaag want we deze les gaat door in Aquatopia. We hebben er enorm veel vissen en reptielen geobserveerd en bewonderd. Meneer Meijs gidste ons deskundig door deze onderwaterwereld waar we een kijkje konden nemen voor e (Lees meer)
Landbouwonderwijs in Geel scheert hoge toppen - 01.06.2010
  In het weekblad Boer & tuinder van 7 mei 2010 verscheen er een artikel over onze landbouwafdeling. In een intervieuw met Raf Vangeel, Lut Van der Heyden, Kristien Boonen (Lees meer)
 
 
departement in beeld
SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash