Departement Landbouw

Landbouwschool geel

 

Welkom bij de "Landbouwschool" van Geel, werkzaam als een departement binnen het Sint-Jozefinstituut bieden we 3 opleidingstrajecten aan:

  • Biotechnische wetenschappen (TSO)
  • Dierenzorg (TSO of BSO)
  • Landbouw (TSO of BSO)
[Lessentabellen en meer info]
Nieuws vanuit ons departement
 
Klasbezoekjes op de Bogaard - 19.05.2014
Het is stilaan een traditie geworden. In de maand mei brengen heel wat kinderen uit de kleuterscholen in de buurt een bezoekje aan onze leerboerderij De Bogaard. Onze leerlingen uit het 5de jaar dierenzorg geven daarbij de nodige uitleg. Dat het er prettig aan toe gaat bewijzen de foto’s! (klik op de onderstaande foto's voor het bkijken van de fotoreportage) (Lees meer)
Biotechnische wetenschappen op stap - 24.04.2014
In het kader van het project "Chemie op maat" gingen onze leerlingen van de richting Biotechnische wetenschappen aan de slag in de labo's van de hogeschool Thomas More. Een fotoreportage kan u bekijken door te klikken op onderstaande foto. (Lees meer)
Animalia 2014 een succes!!! - 21.03.2014
Uitreksel uit het nieuwsblad van 27 februari 2014   (Lees meer)
Landbouwbal 2014 - 28.01.2014
Een fotoreportage van het landbouwbal van 2014 (Lees meer)
Jong leven op de Bogaard - 10.01.2014
Op kerstdag werd er op onze leerboerderij een drieling geboren. Met het mooie weer van de jongste dagen lijkt het wel lente, ook onze 3 kleine rakkers genieten hier volop van! (Lees meer)
Educatieve lesjes 7de jaar Gespecialiseerde dierenverzorging - 13.11.2013
In het kader van de Geïntegreerde proef hebben onze leerlingen van het 7de jaar dierenlesjes gegeven aan leerlingen van de eerste graad van het Sint-Aloysiusinstituut. Het was een bont allegaartje van dieren die onderwerp waren van de les onder andere reptielen, fretten, honden, paarden, mieren, roofvogels, katten, … passeerden de revue. Een knap staaltje van schooloversc (Lees meer)
Met de tractor naar het gemeentehuis! - 03.09.2013
Onze collega Werner Bries en zijn vrouw haalde met een wel heel originele huwelijk (Lees meer)
Onze landbouwleerlingen op buitenlandse trip. - 17.04.2013
Op 5 maart was het weer zover, de leerlingen van de derde graad landbouw vertrokken voor hun jaarlijkse buitenlandse trip. Dit jaar zette ze koers naar Duitsland, waar ze gedurende 3 dagen Osnabrück en omstreken verkenden. Een gevarieerd programma bracht hen in de fabrieken van de firma Amazone in Habsbergen en Claas in Harsewinkel, de melkveebedrijven van de familie Meyer en Westrup-Koch, (Lees meer)
Biotechnische wetenschappen in debat met 'the boss' Patrick Van Acker - 15.03.2013
Op vrijdag 8 maart namen de leerlingen van 6 biotechnische wetenschappen deel aan een debatnamiddag 'Meet the boss' georganiseerd door essencia, de Belgische federatie van de chemische industrie en van life sciences . Zij legden 'the boss' Patrick Van Acker, General Manager van BP Chembel in Geel en 2 andere deelnemende klassen het vuur aan de schenen met hun pleidooi voor meer produc (Lees meer)
Bezoek nieuwe melkveestal - 09.11.2012
De blaarkoppen van de abdij van Westmalle hebben een gloednieuwe stal in gebruik genomen. Onze leerlingen en leekrachten brachten een bezoekje aan deze moderne stal en zagen dat het goed was. Klik op de foto om het fotoverslag te bekijken. (Lees meer)
Dierenzorg gaat "werkplekleren" in Aquatopia - 22.02.2011
Maandag 10 januari en we zitten op de trein richting Antwerpen-Centraal, toen we aankwamen stond mr. Meijs ons al op te wachten aan het station. Geen gewone praktijkles voor ons vandaag want we deze les gaat door in Aquatopia. We hebben er enorm veel vissen en reptielen geobserveerd en bewonderd. Meneer Meijs gidste ons deskundig door deze onderwaterwereld waar we een kijkje konden nemen voor e (Lees meer)
Landbouwonderwijs in Geel scheert hoge toppen - 01.06.2010
  In het weekblad Boer & tuinder van 7 mei 2010 verscheen er een artikel over onze landbouwafdeling. In een intervieuw met Raf Vangeel, Lut Van der Heyden, Kristien Boonen (Lees meer)
 
 
departement in beeld
SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash